Onze werkwijze

Virtuele windtunnels zijn ontwikkeld door universiteiten  en onderzoekinstituten (bijv. EindhovenSheffield ) en zijn uitgebreid vergeleken met werkelijke windtunnels.

HiAeroCycling gebruikt dezelfde virtuele windtunnels om pro-elite wielrenners, amateurs en wielerfanaten hun aero-posities te laten verbeteren.

Onze werkwijze bestaat uit drie stappen die wij doorlopen nadat je een reservering gemaakt hebt:

  1. Plannen & scannen
  2. Bewerken & berekenen
  3. Analyse & rapport.
Improve

1. Plannen & scannen

Wij plannen een moment in waarbij jij met jouw fiets naar ons scanlab in Arnhem komt. Daar scannen wij met behulp van onze 3D scanners een volledige weergave van jezelf op je eigen fiets. Afhankelijk van het gekozen pakket, worden één of twee fietsposities gescand, en wordt je fietspositie geanalyseerd. Scannen met voorbereiding duurt ongeveer 45 minuten. De scan zelf duurt ongeveer 5 tot 10 minuten; je moet dan zo stil mogelijk zitten.

2. Bewerken & berekenen

Wij schonen de scans op en plaatsen jouw 3D model (digital twin) in onze virtuele windtunnel. Een krachtige computer draait vervolgens een experiment om je huidige aerodynamische eigenschappen te bepalen. Je digital twin wordt dan in een andere positie geplaatst en weer in de windtunnel gezet. Verschillen zijn dan volledig toe te schrijven aan deze veranderingen.

3. Analyse & rapport

De uitkomst wordt geanalyseerd en een rapport wordt opgesteld met figuren, tabellen en tekst. Resultaten en aanbevelingen kunnen mondeling nog verder worden besproken. En hiermee leg je de basis voor minimale weerstand en maximale snelheid!

Rapportage

De rapportage bevat naast jouw aerodynamische eigenschappen (CdA), ook afbeeldingen van de fietshouding(en), figuren met wind en drukprofielen en aanbevelingen om je aerodynamica te verbeteren. Je ontvangt ook aanvullende aanbevelingen rondom houding, fietsafstelling en wedstrijdvoorbereiding.