HiTeam

HiAeroCycling is gestart vanuit een passie om wielrennen zo optimaal en dus plezierig mogelijk te maken. Onze fascinatie voor aerodynamica willen we met iedereen delen. Wij hebben aanvullende kwaliteiten en specifieke kennis (fluid dynamics, bewegingswetenschappen, luchtvaart aerodynamica).

Tijdens een initiële test periode zijn virtuele windtunnels ingericht, scanapparatuur getest en verbeterd en zijn tientallen analyses uitgevoerd en verfijnd op onze testpersonen. 

Sinds 2020 helpen we pro-elite wielrenners, amateurs en wielerfanaten hun aero-posities te verbeteren. Minimale weerstand; maximale snelheid!

Team

Ontmoet het team

Sinds 2020 zijn we actief en helpen we wielrenners om aerodynamischer op hun fiets te zitten. 

Peter Droogers

Peter heeft het echte fietsen een jaar of zeven geleden uitgevonden. Een dag niet gefietst is een dag niet geleefd. Peter heeft een academische achtergrond in vloeistofmechanica. Peter is binnen HiAeroCycling verantwoordelijk voor de algemene zaken en de virtuele windtunnel.

Jesper Verhey

Jesper is een beetje met zijn fiets vergroeid. Mtb, tijdrijden, bergen, triathlons; Jesper is in voor alles. Jesper heeft een achtergrond als bewegingswetenschapper. Binnen HiAeroCycling is hij degene die het aerodynamische verbindt met de optimale lichaamshouding.

Jan Til

Jan is gewend aan de eeuwige (tegen)wind in Waterland (noord van Amsterdam).  Jan is drone expert en weet alles over luchtvaart aerodynamica. Jan verzorgt binnen HiAeroCycling de aero-verbeteringen en is de inspirator voor verbeteringen. 

Nuttige links

Hieronder een aantal links die je mogelijke ook verder helpen om aerodynamischer te fietsen. Heb je tips, laat ze weten!

slimmerfietsen.nl
Goeie info over “sneller, handiger, leuker, veiliger” fietsen. Erg nuttig en actueel!

aeropro.nl
Info over aerodynamica. Ook opties om op de baan je aerodynamica te laten meten.

bioracermotion.com
Veel info en advies mogelijk. Focus op bepaling van frontaal oppervlak.

fietssite.jouwweb.nl
Theorie over aerodynamica en interessante links.

www.fiets.nl
Wel bekend: het beste fietsblad voor elke serieuze wielrenner.

www.triathlon365.nl
Beste en meest actieve website voor triathleten met uitstekende tips en adviezen over allerlei aero. 

www.manivelo.nl
Fantastisch goede fietsenzaak in Arnhem.